Evenimente

parc amenajat

Prin producerea oxigenului si consumarea bioxidului de carbon vegetatia, in special cea lemnoasa, contribuie la imbunatatirea evidenta a compozitiei aerului, asigurand mentinerea vietii. in procesul de fotosinteza, cu cat cantitatea de biomasa este mai mare, cu atat se formeaza mai mult oxigen si se consuma o cantitate mai mare de CO2.
Functia sanitara a spatiilor verzi se manifesta prin reducerea gradului de poluare atmosferica, proces dinamic in care poluantii sufera in mod continuu modificari, datorita reactiilor chimice dintre ei, cat si dintre poluant si mediul inconjurator, inclusiv vegetatia. Prin existenta lor pe un anumit teritoriu, spatiile verzi imprima acestuia o deosebita valoare decorativa, apreciata prin satisfactia ce o realizeaza omul fata de vegetatia arborescenta, arbustiva, floricola ori ierbacee, care datorita componentelor (tulpina, ramuri, lujeri, frunze, flori, fructe, seminte) dau impresia unui lucru bine organizat, a unui lucru „compus”, in care partile se combina intre ele si se subordoneaza in mod armonios intregului, pentru a pune in evidenta „masura inerenta a fiecarei compozitii”, ceea ce inseamna, de fapt, frumusete.
Frumusetea spatiilor verzi amenajate este amplificata pentru ca, frumosului natural, i se adauga frumosul artistic, ultimul fiind rezultatul unei constiinte creatoare, apreciat dupa criterii estetice apartinand unui sistem de gandire, iar efectul pe care il produce asupra individului tine, de asemenea, de domeniul esteticului.

Obiectivele urmarite prin creerea parcului:

  • imbunatatirea calitatii mediului prin infiintarea de spatii verzi in comuna Sutesti;
  • igienizarea zonei centrale a localitatii;
  • utilizarea in scop recreativ a terenului situat in centrul localitatii;
  • executia unui loc de joaca pentru copii, care se va utiliza in conditii de siguranta;
  • imbunatatirea aspectului peisajistic al localitatii (zona centrala).